Regionalne, tradycyjne, ekologiczne

Odwiedzając Spiżarnię, można poznać historię produktów, sposób ich wytwarzania, powiązanie z wiejskimi tradycjami, krajobrazem, historią miejsca i osób tworzących dany produkt.

Spiżarnia jest odpowiedzią na rosnące zainteresowanie wysokiej jakości produktami zdrowymi i naturalnymi. Siłą oferty, skierowanej do „lokalnych patriotów” kulinarnych, gości spoza regionu, turystów i kolekcjonerów smaków, jest ekologiczna żywność, która jest znakiem rozpoznawczym regionu kujawsko-pomorskiego.

Produkty mięsne firmy Jan Myślwiec, naturalne oleje roślinne produkowane przez przedsiębiorstwo J.A. Łącz , kajmak firmy Polder, miody firmy Apicom , sól i woda mineralna z Uzdrowiska Ciechocinek, soki z firmy Klimkiewicz, pieczywo z piekarni B.K. Rumińscy tworzą bogaty i niepowtarzalny koszyk Spiżarni Kujawsko- Pomorskiej. Idealnym uzupełnieniem oferty jest ODR w Minikowie jako instytucja otoczenia biznesu oraz urokliwa osada Karbówko, klimatyczny Zespół Pałacowo-Parkowy w Sypniewie,firma cateringowa Bankiet, gdzie można skosztować smakołyków ze Spiżarni.

Skontaktuj się z nami

Jeśli szukasz więcej informacji o projekcie Spiżarnia Kujawsko-Pomorska napisz do nas lub po prostu zadzwoń.