Sałata z vinegretem (i łososiem)

Sałata z vinegretem (i łososiem)

Składniki

  • 1 opakowanie mixu sałat
  • 400g łososia ze skórą
  • 3 łyżki musztardy
  • 3 łyżki miodu
  • 6 łyżek wody
  • 8 łyżek oleju lnianego
  • cytryna
  • sól, pieprz, koperek

Wykonanie

Umytego i osuszonego łososia podziel na mniejsze porcje. Pokrop sokiem z cytryny i dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Rybę odstaw na kilka minut a następnie gotuj na parze ok.12- 15 minut. W tym czasie przygotuj sos winegret. Musztardę zmieszaj z miodem, dodaj wodę i kiedy wszystkie składniki będą dokładnie połączone za pomocą blendera zmiksuj wszystkie składniki dolewając cienkim strumieniem olej lniany. Odłóż 3-4 łyżki sosu a resztę wylej na mix sałat i dokładnie wymieszaj. Gotowego łososia wyłóż na talerz polej winegretem i udekoruj koperkiem.
Skontaktuj się z nami

Jeśli szukasz więcej informacji o projekcie Spiżarnia Kujawsko-Pomorska napisz do nas lub po prostu zadzwoń.