Racuchy kujawskie

Składniki

  • 250 g mąki
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej
  • 3 jabłka
  • cynamon, cukier puder
  • olej

Wykonanie

Mąkę wymieszaj z jajkami, solą, mlekiem i wodą mineralną. Ciasto nie powinno być ani za gęste, ani za rzadkie. W razie potrzeby dodaj odpowiednio więcej mąki/wody. Jabłka obierz, wykrój gniazda nasienne, pokrój w krążki, posyp cynamonem, połącz z ciastem. Smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z karmelizowanymi jabłkami lub posyp cukrem pudrem.
Skontaktuj się z nami

Jeśli szukasz więcej informacji o projekcie Spiżarnia Kujawsko-Pomorska napisz do nas lub po prostu zadzwoń.