Jabłka w owsianej panierce

Jabłka w owsianej panierce

Składniki

  • 3 jabłka
  • 2 białka jajka
  • 1 łyżka miodu wielokwiatowego
  • 1 szklanka płatków owsianych

Wykonanie

Jabłka umyj, obierz ze skórki, pozbaw ogonków. W miejsce ogonków wbij (głęboko) długie wykałaczki. W miseczce roztrzep białka jajek razem z płynnym miodem. Do drugiej miseczki wsyp płatki owsiane. Jabłka maczaj najpierw w jajeczno-miodowej "masie", następnie w płatkach owsianych. Tak przygotowane jabłka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 200 stopni (termoobieg).  Piecz przez około 20-30 minut. Przed podaniem możesz polać jogurtem i miodem.
Skontaktuj się z nami

Jeśli szukasz więcej informacji o projekcie Spiżarnia Kujawsko-Pomorska napisz do nas lub po prostu zadzwoń.