Ciasteczka z siemieniem

Ciasteczka z siemieniem

Składniki

  •     1 szklanka mąki graham bio
  •     ¾ szklanki zmielonego siemienia lnianego
  •     1 łyżka cukru brązowego
  •     ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  •     ½ łyżeczki cynamonu
  •     1 szklanka mleka
  •     miód

Wykonanie

Do mąki razowej dodaj zmielone siemię lniane, łyżkę brązowego cukru, po pół łyżeczki gałki muszkatołowej oraz cynamonu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Dolej szklankę mleka i zagnieć ciasto. Jeśli będzie za suche, dodaj jeszcze pół szklanki mleka. Uformuj ciasteczka i piecz na blasze w rozgrzanym do temperatury 180°C piekarniku przez pół godziny. Ponieważ ciasteczka nie są zbyt słodkie możesz je maczać w miodzie.
Skontaktuj się z nami

Jeśli szukasz więcej informacji o projekcie Spiżarnia Kujawsko-Pomorska napisz do nas lub po prostu zadzwoń.