Polder
Polder jest największym w Polsce producentem kajmaków. Produkcja opiera się na tradycyjnych składnikach i recepturach zgodnie z metodami stosowanymi w kuchni polskiej od pokoleń. Kajmak został wpisany w 1997 roku na ministerialną Listę Produktów Tradycyjnych i Regionalnych jako produkt tradycyjny Pomorza i Kujaw.
W 2012 roku kajmak otrzymał znak „Jakość Tradycja” – wyróżnienie przyznawane produktom żywnościowym wysokiej jakości. Produkty z tym znakiem muszą się charakteryzować tradycyjnym składem, tradycyjnym sposobem wytwarzania, szczególną jakością wynikającą z ich tradycyjnego charakteru lub wyrażającą ich tradycyjny charakter oraz szczególną jakością lub reputacją odróżniającą je od produktów należących do tej samej kategorii.
Naturalny, szlachetny smak kajmaku idealnie podkreśla charakter wykwintnych ciast i tortów, nadaje się również do przekładania wafli i do bezpośredniego spożycia jako dodatek do kanapek i croissantów.
MASZ OCHOTĘ NA KAJMAK? ODWIEDŹ SPIŻARNIĘ KUJAWSKO-POMORSKĄ.
Dane szczegółowe firmy
