Kasza orkiszowa z olejem lnianym

Kasza orkiszowa z olejem lnianym

Składniki

  • 1 szklanka drobnej kaszy orkiszowej
  • 2,5 szklanki wody
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 2 pomidory
  • 4 łyżki oleju lnianego
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie

W garnku na oliwie podsmaż poszatkowany czosnek, następnie dodaj kaszę, wodę, odrobinę soli i gotuj na małym ogniu, aż kasza wchłonie całą wodę. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w kostkę pomidory.Na talerzu kaszę polej obficie olejem lnianym, dodaj sos sojowy do smaku i posyp poszatkowaną natką pietruszki.
Skontaktuj się z nami

Jeśli szukasz więcej informacji o projekcie Spiżarnia Kujawsko-Pomorska napisz do nas lub po prostu zadzwoń.