“Myśliwiec”

Na terenach Borów Tucholskich od niepamiętnych czasów pielęgnowano tradycje myśliwskie. Dostatek zwierzyny w tutejszych lasach sprawił, że mieszkańcy wypracowali własne regionalne receptury wg których przerabiało się upolowaną zwierzynę na różnego rodzaju kiełbasy i wędzonki.

Receptury kiełbas: Jałowcowa z dziczyzny, Kabanosy z dziczyzny, Śliwicka pieczona z dziczyzny produkowanych przez Firmę “Myśliwiec” są oparte na tradycyjnych przepisach od dawna stosowanych przez miejscowych myśliwych.

Firmowe wyroby produkowane są w sposób tradycyjny zgodnie z regułami rzemiosła. Najwyższej jakości mięso z dziczyzny pozyskane głównie z polowań organizowanych na terenach Borów Tucholskich poddawane jest obróbce mechanicznej, przyprawiane naturalnymi przyprawami nadziewane w jelita naturalne, parzone a następnie wędzone i podsuszane. Wędzenie odbywa się w komarach wędzarniczych przy użyciu naturalnych zrąbków wędzarniczych pochodzących głównie z drzewa olchowego.

W SPIŻARNI KUJAWSKO-POMORSKIEJ NIE ZPOMNIJ O JAŁOWCOWEJ Z DZICZYZNY, KABANOSACH Z DZICZYZNY I ŚLIWICKIEJ PIECZONEJ Z DZICZYZNY.

Dane szczegółowe firmy

ZAKŁAD SKUPU PRZETWÓRSTWA TRZODY BYDŁA I DZICZYZNY "Myśliwiec"

Adres:ul. Osiedle Młodych 11
Kod pocztowy:89-530
Miejscowość:Śliwice

Galeria zdjęć firmy “Myśliwiec”

Skontaktuj się z nami

Jeśli szukasz więcej informacji o projekcie Spiżarnia Kujawsko-Pomorska napisz do nas lub po prostu zadzwoń.